Zabla & Kengyel

Dr. Gőblyös István lovakról, lovasoknak

Fater, ezek nem viccelnek!

2016. június 05. 23:25 - patkószeg

img_4639.JPG

A hétvégén megkezdtem vizsgáimat Sabine Oettel lovasakadémiáján, az Esquela Equitabilisban. Sabine Oettel, a Bent Branderup vezette Academic Art of Riding mester fokozatú lovasa, az AAR osztrák tagozatának volt vezetője, tavaly évvégén alapította iskoláját. Az iskola, illetve a közösség résztvevői saját képzésű lovaikkal adhatnak számot megszerzett tudásukról.

A hétvégén Zitával végzett munkámat két napon át két különböző bizottság vizsgálta. A bizottságok három tagúak voltak, amelyben Sabine Oettel elnöklete mellett, további két-két lovas szakember vett részt. A vizsgák előírt és választható tesztek bemutatásával zajlanak. Az egyes teszteknek konkrét koreográfiája nincs, a meghatározott feladatokat a ló-lovas páros a saját maguk által meghatározott sorrendben mutathatják be. Az egyes feladatokat többször is be lehet mutatni, azért, hogy a bírálók meggyőződhessenek a végrehajtás minőségéről, a kiképző hozzáértéséről.

A vizsgáztatás, illetve az Esquela Equitábilis komolyságát mi sem mutatja jobban, mint az, hogy maga a vizsgára való jelenkezés is előminősítéshez kötött. Mindezen túlmenően az iskola elvárása az, hogy a kiemelkedő színvonalat a tesztek bemutatása során "akkor és ott" kell teljesíteni. Apelláta nincs. Ha valami ott és akkor nem tökéletes, akkor a teszt bemutatását nem fogadják el: ezzel biztosítják a tudás mesterről-mesterre való átadását. Hiába, hogy évek óta ismernek, hiába, hogy évek óta közösen dolgozunk, nem számít semmi, csak az, amit ott látnak!

Sabine Oettellel végzett három év munkájával félútig jutottam a lovagló tanári cím megszerzéséhez

Sikeres vizsgát tettem Zitával:

1. Futószárazás és földmunka

2.b Piaffe kézen

2.f Spanyol lépés kézen

4.a Lovaglási teszt - hosszhajlítások lépésben és ügetésben

Hátra van:

2.a Hosszhajlítások kézen

4.c Lovaglási teszt - hosszhajlítások vágtában

4.f Lovaglási teszt - piaffe

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://zablaeskengyel.blog.hu/api/trackback/id/tr118782546

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása