Zabla & Kengyel

Dr. Gőblyös István lovakról, lovasoknak

Divat lesz a shagya?

2016. augusztus 20. 08:16 - patkószeg

kemir.jpgDániában, Bent Branderupnál az a hír járja, hogy a legnagyobb spanyol lovasszakemberek shagya keresztezésen gondolkodnak saját lovaik vérfrissítésére!

Hmmm... Mégicsak igazam lesz? Az igényes lovasok közt divat lesz a shagya? Tenyésztők ébresztő! A fajta nem csak távlovaglásra való! Elődeink kiváló munkát végeztek, közeleg a szüret ideje! A shagya az igényes lovas lófajtája.

Azzal az ígérettel tértem haza, hogy küldök egy könyvet neki a fajtáról...

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://zablaeskengyel.blog.hu/api/trackback/id/tr3110517028

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kéktói Ménes Kucsora István 2016.08.20. 10:22:24

Hódmezővásárhelyi tájfajta Furioso-North Star lovak populációjában az elmult 4 évtizedben behozott arab telivér ill shagya mének után született első ill további generációk igazolják azt hogy igen is használni kell nemesítéshez . Lásd a tenyészetünkből : Furioso Gazfickó pej mén Kanada Ezüst jelvénes fedmén , Gazal furioso 261 után , furioso Lényeg anyai nagyapja Wisbaden arab telivér koheilan törzsből , Korosztályos EB döntős lövünk avagy Furioso LÍRA kiállítások töbszöri győztese ,sampion kanca anyai déd szülőkben Gazal vér folyik ,vagy PAP arab telivér anyai nagyapaságú fekete "fenséges "külemű -megjelenésű MOZGÁSÚ Furioso "Á" vonal beli törzsménünk BÁTOR, sok példa van még. , . Buzdítom tenyésztőtársaim hogy használják a kipróbált shagia méneket Úgymint PL ALADINT / 4040 Ibrahim Aladin / a Kéktói ménesünkben s ajánljuk is , hiszen csikói bíztató képet mutatnak ja meg Díjugratásban KIPRÓBÁLT MÉNEK VERSENYÉT is NYERT . Tisztelettel kéktói Kucsora István.
süti beállítások módosítása