Zabla & Kengyel

Dr. Gőblyös István lovakról, lovasoknak

Példaképem Hosszú Katinka

2016. december 09. 07:35 - patkószeg

Nem a győzelmek miatt, hanem sportolói nagysága miatt, azért mert meg tudta haladni önmagát, át tudta ugrani saját árnyékát. Volt mindehhez kellő alázata, kitartása, motivációja. Sportembertől, embertől ennél többet kívánni nem lehet.

Nap mint nap azzal küzdök, hogy nem pontosan az "jön ki" a testemből, amit szertnék, nem pontosan úgy mozgok, ahogyan elképzelem, szándékaim mellett bizonyos mértékig évtizedes berögződéseimnek, reflexeimnek is vagyok rabja.

A megújulás persze nem jelenti azt, hogy a múlt, a nagybetűs VOLT az lebecsülendő lenne. Az csupán a bázis, a viszonyítási alap: az is önmagunk része. Éppen ezért nem szeretem a "megvilágosodást", jobban szeretem a fokról fokra haladást régi énünk megbecsülésével, de a célok felismerésével, akarásával. Példaképem Hosszú Katinka.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://zablaeskengyel.blog.hu/api/trackback/id/tr412034567

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása