Zabla & Kengyel

Dr. Gőblyös István lovakról, lovasoknak

Most erről mit kell gondolni?

2018. szeptember 02. 09:10 - patkószeg

bajonksag2018.png

Ok. Megnéztem kik bírálnak. Az alábbi videót találtam. A riport legjobb része: "I was never a super rider just a keen rider. I have never had a possibility to have a really good horse. Judging was a better alternative." Riporter válasza: "Sounds fantastic!" ("Nem voltam jó lovas, csak lelkes lovas. Soha nem volt jó lovam. A bíráskodás jobb alternatívának tűnt." Riporter válasza: "Fantasztikusan hangzik!") Magyarul a finn "szakember" sohasem csinálta, ezért inkább elment bíráskodni. Ez tényleg fantasztikusan hangzik. :)

Mondjuk évek óta az a gyakorlat a magyar díjlovaglásban, hogy olyanok bírálnak, akik sohasem csinálták, de miért kell ugyanezért külföldi "bírót" hozni. Amikor én elkeztdem versenyezni, akkor még Babochay, Hetey, Laczi, Radnai, stb. bíráltak. Mindannyian jobb lovasok volt bármelyik versenyzőnél, a bírók jobban értettek a szakmához, mint a lovasok.

Én azért most is legalább egy tucat magyar lovas szakembert fel tudnék sorolni, akik tapasztalatuk, szaktudásuk alapján megérdemeltebben lehetnének bírók a magyar díjlovagló bajnokságon és jobban segítenék a versenyzőket munkájuk minőségét illetően, a merre és hogyan tovább sokszor igen nehéz kérdéseiben... (Persze lehet, hogy ők nem értenék, hogy mi a szöszt lát a finn "kolléga".)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://zablaeskengyel.blog.hu/api/trackback/id/tr5714216975

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása