Zabla & Kengyel

Dr. Gőblyös István lovakról, lovasoknak

Zrínyi Miklós ülése

2014. szeptember 28. 09:33 - patkószeg

Vajon milyen volt Zrínyi Miklós ülése? Az ábrázolások esetenként teljesen eltérő kengyelhosszt mutatnak!

zrinyi.jpg

Zrínyi_Miklós.jpg

 

Szóval hosszú, vagy rövid kengyelt használt? Vagy különböző helyzetekben különbözőt? Parádén, lassú menetben hosszút, csatában, nagy iram esetén rövidet?

Megjegyzem, mindkét kép iskolajármódot mutat. A bal oldali passage-t, a jobb oldali carriere-t!

Az biztos, hogy korának legnagyobb hadvezéreként lovas tudása, képzettsége is osztályon felüli volt. Ezért azt gondolom, hogy korunk, a XXI. század lovasának is mindkét ülést ismernie és használnia kell mielőtt komlyan arra gondolna, hogy lovaglási tudása minőségi lenne.

(Hogyan lehetne például jó festő bárki is, aki nem ismeri és nem tudja kiváló szinten művelni például a XX. századi művészek (az impresszionisták, a kubisták, stb.), vagy a korábbi évszázadok művészeinek festőstílusait?! Hogyan gondolhatná valaki azt, hogy kiválóan művelhetné a kvantumfizikát, ha nem ismeri a newtonit?! Stb., stb., stb...) 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://zablaeskengyel.blog.hu/api/trackback/id/tr396738071

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása