Zabla & Kengyel

Dr. Gőblyös István lovakról, lovasoknak

Nincs legény (leány) a gáton!

2014. október 20. 07:48 - patkószeg

A díjlovagló szakbizottság a néhány napja lezajlott világkupáról az alábbi közleményt adta ki:

"10 nemzet közel fél száz lóval vett részt idén a kaposvári Lovasakadémia kiváló szervezésében megrendezett CDI-W Világ Kupán. Nagy számú magyar lovas – különösen a fiatalabb korosztályokban – minősült és vett részt ezen a versenyen, hogy megmérettethesse magát a két öt csillagos bírót is magába foglaló bírói testület előtt. A Díjlovagló Szakbizottság kiemelten fontosnak tartja, hogy minél több nemzetközi minősülési lehetőség legyen a hazai lovasok számára, ezért is nyújtott anyagi segítséget a rendezőnek, hogy Magyarország ismét megrendezhesse ezt a rangos nemzetközi versenyt.

Póni (16 év alatti lovasok): között Neel Esther – Antares, Pachl Benedek –Macciato, Rappi Kitty Krisztina – Depardieu és Simsalabim; junior (18 év alattiak): Jenei Péter – Flóra, Szőke Tóth Berill – Landbacker 2, Zengő Réka – Milan, fiatal lovas (21 év alattiak): Gémes Barnabás – Balentino, Kardos Adrienn – Celine, Kristóf Réka – Josephine, Tilly Dóra Emma – Sandor S; „Kis kör”felnőttek: Farkas Katalin – Absynthe és Kafka Zsófia – Ronaldinho 12. 

Kétszer is szólhatott a magyar himnusz a vasárnapi döntők után - Pachl Benedek és Macciato (70.917%) póni, továbbá Jenei Péter és Flóra (72.542%) junior kategória győzelmének!

Gratulálunk minden magyar résztvevőnek, különösen nagy öröm,hogy minden korosztályos lovas szereplése minősülést jelentett a következő évi korosztályos Európa Bajnokságon való részvételre!"

Nem tudom, hogy mindez a humornak egy sajátos fajtája, vagy pedig a szakbizottság nem tud szembe nézni azzal a ténnyel, hogy a magyar lókiképzés ott tart, hogy az egyébként másodosztályú versenyen nem tudott hazai lovas nagydíjban elindulni. Pedig a színvonal nem is volt különösebben magas...

A döntő ide kattintva látható.

Kedves Barátaim!

A fentieket kérlek ne értsétek félre. Nem szeretnék senkit sem bántani. De a szomorú helyzettel végre szembe kellene nézni! Különben nem fog semmi sem változni!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://zablaeskengyel.blog.hu/api/trackback/id/tr96809531

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása