Zabla & Kengyel

Dr. Gőblyös István lovakról, lovasoknak

Ingyenes lovaglás a Nyitott Lovardák program keretében

2010. április 14. 10:17 - patkószeg

Én is hírt adok róla, mert mindannyiunk számára fontos:

„Kezdetét vette a Nyitott Lovardák programsorozat: az ország 50 lovardájában több mint 100 alkalommal biztosítanak ingyenes lovaglási lehetőség a nyári szünet kezdetéig.

A program lényege, hogy a résztvevő lovardák előre meghirdetett időpontokban, előzetes bejelentkezés után, ingyenes lovaglási lehetőséget biztosítanak, illetve adottságaiknak megfelelően egyéb lovas és szabadidős programokat szerveznek az odalátogatók számára. A létesítményekben nem csupán lóra vagy kocsira ültetik a vendégeket, hanem bemutatják az istállókat, lovakat, ismertetik a biztonságos lovaglás szabályait is.

A program célja, hogy a lehető legtöbben megismerjék a lovat, a lovaglás szépségeit, ezáltal növekedjen a hazai lovasok száma, divatosabbá váljanak a lovassportok, de legalább is javuljon azok általános megítélése. A részvétel előzetes regisztrációhoz kötött annak érdekében, hogy a lovardák megfelelően felkészülhessenek a várható látogatói létszámra.

A program annál sikeresebb, minél többen ülnek lóra vagy kocsira. A szervezők bátorítanak tehát mindenkit, hogy válasszon egy vagy akár több neki megfelelő helyszínt, jelentkezzen be a nyílt napokra és vegye igénybe a létesítmények szolgáltatásait.”

Minél nagyobb a népszerűsége a lovaglásnak, a lovak szeretetének, annál inkább lesz életképes a szakma, annál inkább várható a kívánatos megújulás. Nem feledhető az alapszabály sem: három ló – egy munkahely!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://zablaeskengyel.blog.hu/api/trackback/id/tr761920058

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása