Zabla & Kengyel

Dr. Gőblyös István lovakról, lovasoknak

26 Arab

2010. április 17. 00:06 - patkószeg

Három napja nem hiszek a szememnek! Ismerősök javasolták, hogy nézzem meg a YouTube-on az 1945-ös, moszkvai, Vörös téri győzelmi parádét. A Vörös tér egyik oldalán felsorakozva több tízezer katona, a másik oldalon a nézők. Zsukov marsall balról vágtában érkezik 26 Arab nevű ahal-teke ménnel, mögötte szárnysegédje. Az ünnepség vezénylőtisztje, szintén vágtában, szintén szárnysegéddel megindul a másik oldalról. Középen találkoznak, jelentés Zsukovnak, majd mindenki beáll a tábornok mögé. Ismét vágta az arcvonal előtt középig. Vezénylő tiszt vezényel, majd a több tízezer katona hurrát üvölt.

A LOVAK MEG SEM MOCCANNAK!!!

Hihetetlen! Kíváncsi lennék, hogyan gyakoroltak. Itthon azt mondták, hogy mindez természetes, azok a lovak még a bombázást kis kibírták, néhány tízezer torok az smafu, az gőgicsélés.

https://www.youtube.com/watch?v=HUw_wKYh3l8

26 Arab egyébként az 1960-as római olimpián díjlovaglásban győztes Absent apja. Absentet lovasával Szergej Filatovval mutatja az alábbi kisfilm.

https://www.youtube.com/watch?v=G0_AS_YBFks&feature=related

A nyugodtság itt is elképesztő! Filatov előbb cikk-cakk oldaljárást mutat vágtában, majd paffe-ügetés-piaffe átmeneteket. (Ha a feladat piaffe-passage-piaffe, abból a passage-t nem lehet felismerni.) Szóval a feladat közben (Szovjetúnió) egy újságpapírt sodor a szél a ló lábához. Az persze mintha mi sem történne. Röhej, hogy a mai sportlovaknál sokszor a közönségnek pisszennie sem szabad, fényképezőgép, vaku kitiltva stb., stb…

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://zablaeskengyel.blog.hu/api/trackback/id/tr251928341

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása