Zabla & Kengyel

Dr. Gőblyös István lovakról, lovasoknak

Lovas Grand Slam: $350.000

2010. április 21. 17:01 - patkószeg

A Rolex Kentucky az amerikai kontinens egyetlen négycsillagos military versenye. Nehézségi foka olyan magas, hogy nem csak a nyertes lovas kerül különleges „klubba”, hanem azok is, akik eredményesen tudják teljesíteni a feladatokat. A háromnapos verseny kétségtelenül leglátványosabb napja a szombat, amikor is a terepverseny zajlik. A lovak és lovasok a lehető legváltozatosabb, „normális” lovas számára szinte elképzelhetetlenül nehéz terepakadályok leküzdését célozzák meg. A ma kezdődő Rolex Kentucky háromnapos verseny összdíjazása $250.000!

A verseny névadója, a Rolex óragyártó vállalat, a lexingtoni versenyen túlmenően néhány éve úgynevezett Rolex Grand Slam kiírást is bejelentett. Az érvől évre kiírt Rolex Grand Slam győztese az a lovas, aki egy éven belül megnyeri az áprilisi lexingtoni, a májusi badmintoni, és a szeptemberi burghly-i versenyt. Hihetetlen, de 2003-ban Pippa Funnelnek sikerült megnyernie, nyereménye $350.000 volt. Lexingtonban és Burghlyben Primmore’s Pride, Badmintonban Supreme Rock nevű lovával nyert. Jó éve volt! (Fotó: Pippa Funnel és Supreme Rock, forrás: news.bbc.co.uk/sport2/hi/other_sports/3089596.stm)

Ugyan ez nem mondható el Andrew Hoyról, aki paraszthajszállal maradt le a testvérek között is kb. 70 millió forintos nyereményről. 2006-ban áprilisban Master Monarchhal megnyerte a Rolex Kentucky-t, majd májusban Moonfleettel a Badminton Horse Trialst, szeptemberben azonban csak második lett Moonfleettel a Burghley Horse Trialsen! A sors úgy akarta...

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://zablaeskengyel.blog.hu/api/trackback/id/tr291940388

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása