Zabla & Kengyel

Dr. Gőblyös István lovakról, lovasoknak

Fruzsi

2010. május 12. 00:37 - patkószeg

Fruzsi a lovarda legújabb tagja. Kiskutya, kb. két hónapos. Nevét a legutóbbi hétvégén kapta gazdájától, ötéves kislányomtól, Cilitől. Eddig, bármennyire is erőlködtünk különböző lakóhelyek kiszemelésével és kialakításával, Mamácska, állandóan visszahurcolta a legbiztosabb helyre a fedett lovarda lambrinja mögé.

Fuzsit hét végén kislányaim már előcsalták kuckójából, de ma délelőtt őkelme egyedül is előkerült a teljes védettséget jelentő, titkos helyről. Fruzsi egyedül növekszik, öt kan testvérét, már más gazda neveli. Mivel Mamácska igen jó kondiban van, értsd, atom sok teje van, Fruzsi olyan pufi, hogy inkább gurul, mint szalad.

Fruzsi gyorsan tanul és ismerkedik a lovarda részeivel, ma még a lovarda fő ajtajának küszöbe is gond volt (át kellett segíteni rajta), holnapra gondolom már észre sem veszi. Pityke, Fruzsi papája még nem méltatja figyelemre, bár hozzá hasonlít legjobban: ugyanolyan puli forma, valószínűleg hosszú rasztás szőre lesz, amit nyaranta nagy gonddal kell lenyírni, de télen kényelmesen tud majd szundizni, akár a hóban is - ugyanúgy, mint Pityke.

Mamácska a kiskutyák nevelésében igen rutinos, Fruzsi nem lesz probléma számára. Azért sem, mert ma Gyöngyi kutyája is csatlakozott az oktatáshoz. Sila (golden retriever, Gyöngyi révén minden nap vendége a lovardának), fél délelőtt a kölyökkel játszadozott. Persze előtte kikérte Mamácska engedélyét.

Az "ellentáborhoz" csupán Ribizli tartozik, aki szintén újsütetű tagja a lovardának (nem régen "esett ki"a lovarda kapuja előtt egy autóból) és Pityke szívét szeretné elhóditani Mamácska elől. Mamácska nem örül a dolognak, ha teheti megtépi Ribizlit, de jelenleg még legjobban Fruzsi érdekli, idejét szinte egész nap leköti. A csapodár Pityke pedig éli életét...

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://zablaeskengyel.blog.hu/api/trackback/id/tr521994007

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása