Zabla & Kengyel

Dr. Gőblyös István lovakról, lovasoknak

Zrafat

2010. május 14. 08:27 - patkószeg

Hosszú keresgélés után sikerült!

Édesanyámtól azt tanultam, hogy a háziasszony első trükkje, az étel ízletessége érdekében az, hogy kissé megvárakoztatja a vendégeket. Hát ebben az esetben is így történt. Bakonyi Lili tavaly még No Limiten versenyzett, a sportpónin, aki ki tudja hány fiatalt nevelt fel saját hátán és juttatott el nemzetközi díjlovasversenyekig, sőt európa bajnokságokig. (Előző lovasa Garai Máté volt, most Tilly Dóra lovagolja, róluk tudunk, de hogy azelőtt, számolatlan nemzetközi szereplésein kikkel vett részt azt a hazai fáma már nem tartja számon.)

Szóval Lili tulajdonképpen kinőtte No Limitet (már ahogyan az lenni szokott ebben a korban) és az egész család a legfontosabb probléma elé került: új lovat – de hogyan és miként.

Egész télen Radíosót lovagolta, ami valljuk be inkább férfias teljesítmény volt, mint fiatal lovasnövendékhez méltó. De Lili „kiállta” a próbát. Radiosóval tulajdonképpen versenyzés állapotba került, a lovardában (Kajászó-Szentpéterpuszta Lovarda) kétségtelen volt a páros teljesítménye. Már talán biztatgatni is kezdtük, hogy vágjon bele a versenyzésbe, de azért közben folyamatosan alakultak az események. Először Carneval került kipróbálásra. A nagydíj kategóriáig eljutott idős ló kétségtelenül ideális iskola ló lett volna Lili számára. De a szerelem, az szerelem és lovat venni kifejezetten nehéz dolog.
Azért a szerelmet említem, mert a lóvásárlás olyan, mint amikor az ember egyik pillanatról a másikra akar, előre elhatározott módon igaz barátságot kötni. Bele lehet ugrani, meg lehet próbálni, sokszor az első látásra lehet a kapcsolat szikráját érezni, de ki tudja, hogy a viszony az évek alatt hogyan alakul. Mennyivel nehezebb ugyan ezt néma társunkkal megtenni! Megismétlem: lovat venni kifejezetten nehéz dolog.

Carnaválból nem lett semmi, be kell valljam már én is feladtam egy kicsit, hogy az idei szezonban Lili új lóval versenyezzen, amikor érkezett a hír, hogy Garai Máté segítségével új lóra tett szert.

Zarafat. Mesés név, minha az Ezer egy éjszaka meséiből jelent volne meg egy szerplő. Zarafat ugyan olyan különleges, mint neve. Arányos, nemes ló, igazi fiatal hölgynek való, kecses arányokkal és megjelenéssel. A nehéz osztály „aljáig” kapott kiképzést, és már az első napokon kiderült – öröm vele dolgozni. Azt hiszem Lili igazán szerencsés, Zarafattal talán ő lesz a főszereplő az Ezer egy éjszaka meséiben.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://zablaeskengyel.blog.hu/api/trackback/id/tr332001926

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása