Zabla & Kengyel

Dr. Gőblyös István lovakról, lovasoknak

Mikor kell elkezdeni?

2011. szeptember 27. 07:20 - patkószeg

Húsz, vagy negyven évvel ezelőtt tizenéves korban kezdték a fiatalokat lóra ültetni. Kevés póni volt, a ló és lovas megfelelő méretaránya pedig megkerülhetetlen.

Póni manapság már szinte mindenhol van, ezért már egészen korán meg lehet kezdeni a lovaglást. Mindezzel együtt ebben a kérdésben sem helyes a végletesség. Szabó Miklós, aki talán a legnagyobb gyakorlattal rendelkezik az országban a pónilovagoltatás terén azt az álláspontot vallja, hogy hét-nyolc éves kor előtt felesleges az érdemi próbálkozás. Egyetértek vele. De azért a ló körüli „sertepertélést” már hamarabb is el lehet kezdeni. A lóápolásnak, legeltetésnek, simogatásnak nincs korhatára.

És senki ne feledje: mi, lovasok, nagyon szerencsések vagyunk! Ezt a sportot egészen idős korig lehet űzni, még akár versenyszerűen is.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://zablaeskengyel.blog.hu/api/trackback/id/tr823259383

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása