Zabla & Kengyel

Dr. Gőblyös István lovakról, lovasoknak

Őszi akadémia

2013. szeptember 23. 09:20 - patkószeg

Aki nem jött el, az csúnyán bebukta! A következő napokban felvételeket közlök Sabine Oettel hétvégi Őszi akadémia című eseményéről:

3 komment
Címkék: Sabine Oettel

A bejegyzés trackback címe:

https://zablaeskengyel.blog.hu/api/trackback/id/tr725529387

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kandare 2013.09.23. 10:21:56

Lehet, hogy csak nekem van hiányérzetem de én olyan szívesen néznék egy olyan videót az akadémistákról ahol iramváltásokat (esetleg nyújtott és összeszedett vágta vagy ügetés átmeneteket), átmeneteket lovagolnak és talán fedett lovardán kívül is.

kandare 2013.09.23. 13:05:10

@patkószeg:
A fedeles igen ingerszegény környezet, ezen kívül a fal is "segít", így ott sokkal könnyebb a lovat elengedettnek és átengedônek mutatni.
A feladatok egymástól elkülönített bemutatása szintén hosszú és áldozatos munkát követel de az átmenetek nèlkül törtènô bemutatás cirkuszi idomítás is lehet, nem feltétlenül kiképzés eredménye (és itt fontos megjegyezni, hogy semmi esetre sem szeretném kisebbíteni kiváló cirkuszi idomárok áldozatos munkáját). Nem véletlen, hogy a díjlovaglásban és a reiningben is teljes programot kell bemutatni.
A magasabb iram lovaglásának fontosságáról pedig te magad is írtál "A középügetés az idomítás próbaköve" címû bejegyzésedben.
Az akadémiai lovaglás is a harcászatból ered és nehezen tudom elképzelni, hogy a Támadás! vezényszó elhangzása után a lovasság oda kocogott az ellenséghez.
A ló átengedôsègét pedig az átmenetek minôsége mutatja meg a legjobban.
süti beállítások módosítása