Zabla & Kengyel

Dr. Gőblyös István lovakról, lovasoknak

Lovasakadémia Erdélyben?

2015. szeptember 10. 08:19 - patkószeg

21187778372_27054c4d2a_o.jpg

Hétvégén megrendezésre került az I. Bodó Imre Lovasakadémia. Akadémia? Tulajdonképpen fel lehetne tenni a kérdést, hogy a hétvégi esemény mitől volt akadémia. Miért nem konferencia? Vagy továbbképzés?

Hát attól, hogy a résztvevők a három alapjármódon túlmenően a iskolajármódokkal is foglalkoztak! Mióta léteznek lovasakadémiák azóta (az elmúlt néhány száz évben) ez a jellemzőjük!

Erdélyben hétvégén lovasakadémia volt!

A fenti képen iskolalépés látszik. A lépés lábsorrendje ugyanis eltér attól, mint ami a képen látszik. A lépés tisztán négyütemű mozgás: amikor a bal elülső lábát leteszi a földre a ló, akkor veszi fel a jobb hátulsót. Ebben a pillanatban a bal elülső láb van legelöl, a jobb hátulsó pedig leghátul. A képen nem ez látszik! A jobb hátulsó láb megelőzi a bal hátulsót! Ezért ez nem lépés, hanem iskolalépés! A megváltozott lábsorrendet a ló a helyes összeszedés hatására önmagától ajánlja fel lovasának.

Szólj hozzá!
Címkék: lovasakadémia

A bejegyzés trackback címe:

https://zablaeskengyel.blog.hu/api/trackback/id/tr1007772912

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása