Zabla & Kengyel

Dr. Gőblyös István lovakról, lovasoknak

Tuska Palkó magyar bajnok!

2015. október 14. 08:04 - patkószeg

12079598_831479863637721_7472379438147863052_n.jpg

Tuska Palkó a military magyar bajnok!

Megérdemelten!

Ráadásul nem is akármilyen körülmények között! Lovát, Bendegúzt, öccsétől, Pétertől kapta kölcsön. (Péter most végzős a szegedi egyetemen.) És ez sportszerűségből is egészen kiváló teljesítmény!

Megjegyzések:

1. A címben írhattam volna ifjú Tuska Pál megszólítást. Ez nem jó, mert az arra lenne célzás, hogy édesapja az idős, márpedig Pali fiatal! :) Írhattam volna a kis Tuska megszólítást, de hát mégis csak magyar bajnok lett! :) Írhattam volna Dr. Tuska Pált, de az meg olyan hivatalos lenne, ami semmiképpen nem passzolt ide! :) Szóval eddig két Tuska nevű magyar bajnoka van a hazai militarysportnak: Pali és Palkó (az idősebb és a fiatalabb)

2. Itt, az internet szűk közössége előtt írom le, hogy Palkó az oka, hogy militaryban is versenyeztem. A dolog úgy esett, (és ez még az előző évezredben volt), hogy annak idején rendszeresen jártam military versenyekre bíráskodni. Az egyik versenyen, egy számomra emlékezetes csütörtöki napon, a terepakadályok bemutatásánál "elakadtam" egy hatalmasnak tűnő trakéneni ároknál. Az ilyen akadály ténylegesen szerény méretei ellenére igen nagynak hat, mert magát a meredek és komoly gerendákból ácsolt akadályt egy árokba állítják. Az árok miatt "lefelé" is van mérete az akadálynak, ami nagyon megnöveli az akadály látszólagos nagyságát és az egész nagyon "rosszul" tud kinézni. Ott ácsorogtam és díjlovasként megoldhatatlannak láttam, amikor könnyed futólépésben, fütyörészve érkezett Palkó, aki akkor 10 éves volt és korengedéllyel versenyzett. Palkó futtából, az akadályra rádobbantva vette az ugrást és már ott sem volt. Akkor azt gondoltam, hogy ha még Palkó is átugorja, akkor erre egy ló hátrafelé is képes és nem hátrálhatok meg, teljesítenem kell.

3. A fenti képhez díjlovasként csak annyi "tanácsot" tudnék adni, hogy ha Palkó kicsit jobbra vezette volna a lovát, akkor nem kellett volna ekkorát ugrania. (De lehet hogy akkor nem lett volna magyar bajnok! )

Jaj, jaj! Ez az utóbbi is vicceskedés lett volna, arra gondoltam, hogy ha jobbra tartott volna, akkor nem kellett vona a lónak ugrania, hanem a lejtőn is le tudott volna jönni!!!!

Kedves Palkó! Szívből gratulálok!

2 komment
Címkék: Tuska

A bejegyzés trackback címe:

https://zablaeskengyel.blog.hu/api/trackback/id/tr877966628

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

cserszegi lajos 2015.10.14. 14:27:37

Ha jobbra ugratta volna akkor nem tudta volna a 2 vágtára lévő házikót megugrani :)

patkószeg 2015.10.14. 23:34:37

@cserszegi lajos: Jaj, jaj! Ez az utóbbi is vicceskedés lett volna, arra gondoltam, hogy ha jobbra tartott volna, akkor nem kellett vona a lónak ugrania, hanem a lejtőn is le tudott volna jönni!!!!
süti beállítások módosítása