Zabla & Kengyel

Dr. Gőblyös István lovakról, lovasoknak

Régen...

2016. november 08. 07:27 - patkószeg

img_5100.JPG

Régen az edzők nem vetettek lovakat, hanem képeztek és sajátjaikra ültették tanítványaikat. Megmutatták, hogy képesek hozzáadott értéket teremteni. Napjainkban nekem állandóan a kakukkmadár jut eszembe, amikor a tanítványokat, kiképzetten szerzett lovakon, más munkájába ültetik bele.

A fenti képen a Budapestbajnokság eredményhirdetése látható 1982-ben. Az első négy helyezett mindegyike (!) Dallos Gyula lova. A bajnokságban végig a legendás, a legtöbb magyar felnőtt bajnokságot nyerő lovat, Bordalt lovagolhattam. Második lett Dallos Bea Attilán. Harmadik helyezett lett Pachl Péter Bahamán. Negyedik helyezett lett Bodó Gábor Bakutzon. Ötödik lett Lénárd Rita, saját, illetve édesapjával, Lénárd Bélával képzett lovukon.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://zablaeskengyel.blog.hu/api/trackback/id/tr9011941827

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Péter Parsch 2017.11.08. 11:50:27

Bár egyáltalán nem vagyok járatos díjlovas berkekben, és Bordal karrierjének indulására sem emlékszem, de talán meg kellene említeni Füzesi Tamást is (akinél te is kezdtél lovagolni). Úgy gondolom, hogy elég sok munkája volt még Dallos Gyula előtt abban a lóban és ez talán ki is hatott későbbi karrierjére.
Amúgy szép kép és gratula mindenkinek.
süti beállítások módosítása