Zabla & Kengyel

Dr. Gőblyös István lovakról, lovasoknak

Albatrosz, Lump, Zátony... - Tudod folytatni?

2017. március 13. 07:19 - patkószeg

Ha nem, akkor elárulom: Zsizsik. A négy utolsó ló, ami magyar lovassal vett részt olimpián - Schaller Gáborral, Hercegfalvi Tiborral, Tuska Pállal és Sós Attilával. Soha ne múljon dicsőségük, nevük feledésbe ne kerüljön!

Ez 1996-ban volt, Atlantában, military szakágban. Az utóbbi 5 (öt) olimiára magyar lovas nem jutott ki. Pedig, ha ezekkel a lovakkal el lehetett jutni, akkor más ló-lovas páros is eljuthat! Lump Hercegfalvival és Zsizsik Sóssal kétszer is eljutott, ők Barcelónában is olimpikonok voltak. Persze a "miért nem"-re az indok tengernyi: lótenyésztés, versenylehetőségek, balszerencse, stb., stb. Másra, a körülményekre mindig lehet ujjal mutogatni, de mindez olcsó kifogás. Nagyot kell gondolni, nagyot kell akarni!

Emlékezzetek Albatroszra, Lumpra, Zátonyra és Zsizsikre - no meg lovasaikra!

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://zablaeskengyel.blog.hu/api/trackback/id/tr4612333739

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bogár Orsolya 2017.03.13. 11:52:53

Kedves Steve! Komolyan nem kötözködni szeretnék, de ha Schaller Gáborra gondolsz cikkedben, tiszteljük meg őt annyival, hogy helyesen írjuk le a nevét! Köszönöm szépen, engem nagyon zavar így.
süti beállítások módosítása