Zabla & Kengyel

Dr. Gőblyös István lovakról, lovasoknak

Jövő hétvégén DERBY!

2018. június 21. 06:54 - patkószeg

35928410_1006832779479566_33066128578183168_n.jpgAkármilyen meleg is van, az urak kezdjék leporolni az elegánsabb ruhájukat, a hölgyek kezdjenek morfondírozni, hogy egyáltalán mit vegyenek fel: Jövő hétvégén a kihagyhatatlan derby!

A verseny a lovak egyszeri megméretésére szolgál. Javítási, ismétlési lehetőség nincs, mivel csak hároméves "koedukált" lovak, kancák és mének indulhatnak. Az indulók száma a pálya méreteinek függvénye, de nem haladhatja meg a huszonnégyet. A Kincsem Parkban tizenhat ló indítását engedélyezik, jelen pillanatban még tizenkilenc ló található a nevezési listán. A derbyn csak angol telivérek vehetnek részt, pontosabban csak azok, melyek szülei a telivér méneskönyvben megtalálhatók. A táv 2400 méter, ennek megfelelően a mezőny az indítás utáni első négyszáz métert is a közönség közelében teszi meg. A klasszikus gyeppályás futamban a mének 58 kilogrammot, a kancák pedig 56,5 kilogrammot visznek a hátukon. (Forrás: Pesti Adrián)

A fenti képen Tour to Paris egy hároméves veretlen francia import mén látható. Inkább sprinter, ezért a derbyt kihagyja, de maga a ló és a fotó olyan tökéletes, hogy más talán nem is passzolt volna jobban az íráshoz. Ezen a képen a mén kétévesen, első versenyében látható, lovasa Alberto Sanna, trénere Ribárszki Sándor, tulajdonosa Dr. Hammersberg Elemér.

Aki jön a derbyre, az itt jelezheti. :)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://zablaeskengyel.blog.hu/api/trackback/id/tr8514061693

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása