Zabla & Kengyel

Dr. Gőblyös István lovakról, lovasoknak

Az akadémista

2019. október 06. 18:14 - patkószeg

charles_de_knuffy_1.jpgAz akadémista lovaglás nem egy stílus, nem egy szakága a lovaglásnak. Az akadémista megközelítés részletekbe menő igényességet jelent - a ló- és lovasképzésnek, mint szakmának a felsőfokú ismeretét. Az akadémizmus maga a bázis, amire azután az élethosszig tartó gyakorlat épül. Kunffy Károly, a legismertebb magyar, kortárs, klasszikus lovas mester szavaival, az akadémista megközelítés elsajátítása egyfajta bázis, olyan, mint amikor valaki a szakmájában diplomát szerez, amit azután a gyakorlat, az évtizedes gyakorlat tud teljessé tenni.

"Learning, of course, did not end with the conclusion of my formal education. It was followed by a lifelong journey seeking knowledge and insight. Academic education is merely the foundation of an informed observer. Like physicians who are well-founded when they are granted their medical degree, they also just then begin their learning through practicing their craft.”- Journal One of Equitation and Culture by Charles de Kunffy

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://zablaeskengyel.blog.hu/api/trackback/id/tr8115201290

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása