Zabla & Kengyel

Dr. Gőblyös István lovakról, lovasoknak

A négyes: az jó

2019. november 02. 08:28 - patkószeg

A közkultúra az utánozhatatlanig, a megismételhetetlenig hajtott tökéletességet várja el a lovaglásban (is). Ez a modern kor átka. Ti viszont, amikor saját lovaitokkal, tanítványaitokkal foglalkoztok, sőt, amikor saját magatokat minősítitek ragaszkodjatok ahhoz, hogy a négyes: az jó. A pedagógia az elvszerűség és a megértő, elfogadó szeretet között halad. Mind a tiszta elvszerűség (a tökéletesség kizárólagos elfogadása), mind a puszta szeretet (mindennek az elfogadása) a progressziót, a fejlődést akadályozza. Sőt megakadályozza!

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://zablaeskengyel.blog.hu/api/trackback/id/tr9315281470

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

János1 Magyar 2019.11.03. 06:47:31

Jó, de mire?
Manapság csak a siker számít!
... háromszori ellenszegülése miatt ki lett zárva. Ezután a lovat a lovas a mobil boxban pálcával verte.
www.dijugratas.hu/#/Suspended/YellowCard

Nemo58 2019.11.13. 23:16:21

Ez egy jó gondolat. Tehát négyes! :) A viccet félretéve tetszik az írás. A manapság divatos agyondícsérgetés a dicséretet súlytalanná teszi, és végeredményben belső elbizonytalanodáshoz vezet. Amit aztán sokan értelmetlen aggresszivtással próbálnak kompenzálni, mit a fenti bejegyzés is mutatja.
süti beállítások módosítása