Zabla & Kengyel

Dr. Gőblyös István lovakról, lovasoknak

Amit Magyarországon minden lovas tud...

2021. február 24. 06:35 - patkószeg

Milyen érdekes, hogy még a legnagyobb külföldi mesterek is a szár-csizma, csizma-szár nélküli lovaglást, azaz a szétválasztott segítségekkel való lovaglást hirdetik. Holott Magyarországon mindenki tudja, hogy a jó lovat segítségek közé kell venni, azaz a segítségeknek összevágólag kell hatniuk, a szár és csizmasegítségeket egyidejűleg kell adni, különben nem lehet elérni a helyes tartást, a ló fölötti kellő uralmat és nem lehet kifejleszteni a menőkedvet. Összevágó segítségek nélkül nem lehet összeszedni a lovat, mert az csak az előrehajtó és felvevő segítségek összeműködésének eredményeként alakulhat ki.

Persze azt is értem, hogy nehéz elképzelni a segítségek összevágóságát, azt, hogy mitől nem lesz a szár és csizma egyidejű alkalmazása úgymond egybevágó, azaz egymásnak ellentmondó, egymással ellentétes. Azonban a világ ezen részén a ló segítségek közé vétele mégiscsak természetes és magától értetődő. Ezért vagyunk lovas nemzet...

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://zablaeskengyel.blog.hu/api/trackback/id/tr4216437532

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása