Zabla & Kengyel

Dr. Gőblyös István lovakról, lovasoknak

A Púder

2015. február 20. 09:56 - patkószeg

Nem kerülhetem meg, hogy a Zabla és Kengyel bejegyzései között ne emlékezzem meg Ács Józsefről, vagy ahogyan mindenki szólította, Púderről. Sokat gondolkodtam a megemlékezés formáján hiszen hetente legalább egyszer eszembe jut emléke, a mindenkiben szeretetet és jókedvet kiváltó, különleges személyisége. Az utolsó "lökést" Panyi Gyuri adta, a magyar magasugrató csúcsáról történő visszaemlékezésével (a bejegyzés ide kattintva olvasható), amikoris a csúcsbeállítás során készített felvétel utolsó kockáira hívta fel a figyelmet: Púder öröme látszik rajta, lovastársa teljesítménye láttán. Igen, ilyen ember volt Púder!

Púderhez híven két mondásával szeretnék tisztelegni előtte. Mindkettőt igen sokszor idézem. Ha ugyanis bármikor itallal kínálnak és kérdezik tőlem, hogy mit szeretnék (legyek bármilyen helyzetben is) mindig Őt idézem: "Egy korsó unikumot kérek - és valami erőset!" Ha pedig üzletről van szó, midig a lókereskedők alapfilozófiájára vonatkozó mondása jut eszembe: "Minden nap felkel egy hülye - csak meg kell találni."

Sajnos fényképet nem találtam Púderről, ha valakinek esetleg lenne, akkor kérem küldje meg nekem, azzal kiegészíteném ezt a bejegyzést. Ha pedig valakinek további idézete van Tőle, vagy története van emlékei között Róla, akkor ne hezitáljon azt ide kommentelni!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://zablaeskengyel.blog.hu/api/trackback/id/tr867191125

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása