Zabla & Kengyel

Dr. Gőblyös István lovakról, lovasoknak

Lovak klónozása

2010. április 14. 09:44 - patkószeg

Az Egyesült Államokban kezd iparággá válni a lovak klónozása is. Az MTI a múlt héten adott hírt arról, hogy jelenleg mintegy 65 klónozott ló él világszerte. Legutóbb az amerikai quarter horse szövetség döntéshozói szavazták le az indítványt a klónozott egyedek méneskönyvébe való felvételéről. Az ellenzők szerint nem áll rendelkezésre kellő mértékű tudásanyag arról, hogy a klónozás megváltoztatja-e a fajta biológiai tulajdonságait.

A jogi problémák mellett nem hanyagolható el a klónozás jelenlegi ára sem, ami meghaladja 160.000 dollárt! Ez ugye testvérek között is 32 millió forint. A kérdés tehát nem csak morális, biológiai, hanem anyagi természetű is. A magam részéről örülök az „árkorlátnak”. Aki mégis klónozással próbálkozik, az elég drágán fogja megfizetni az állattenyésztés nem egyszerű tudományának tanulópénzét. Ám, bárcsak ilyen egyszerű lenne az eredményes, vagy kedvenc egyedek reprodukálása!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://zablaeskengyel.blog.hu/api/trackback/id/tr181919973

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása