Zabla & Kengyel

Dr. Gőblyös István lovakról, lovasoknak

Alázat

2012. február 28. 06:42 - patkószeg

A korszellemnek annyira nem része, hogy maga a kifejezés is szinte feledés homályába vész. Ha valakiben alázat van, azt titkolni kell, mert azt félreértik és a gyengeség jelének tekintik. (Az emberek.)

Szinte elvárás, hogy úgy viselkedjen mindenki, mintha a sikerhez nem az alázaton keresztül vezetne az út. A ló azonban szerencsére teljesen más, mint az ember. Amikor nap, mint nap elkéri a lovasától a jogosítványát, szinte az első helyen ellenőrzi, mint a jó pedagógus, hogy aznap hogyan áll a lovas az alázattal. Ha talál megfelelő alázatot, azt felmagasztalja, ha nem talál, akkor felfakasztja. A lovas ágálhat ez ellen, megpróbálhat erőszakoskodni, megpróbálhatja elmismásolni, de annak jó vége nem lehet. Csak az alázatból, csak a partner iránti tiszteletből eredő munka vezethet eredményre.

A leckét a lovas minden nap megkapja. Ezért más a lovasember, mint a többi.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://zablaeskengyel.blog.hu/api/trackback/id/tr424219041

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása