Zabla & Kengyel

Dr. Gőblyös István lovakról, lovasoknak

"Beírták a nevemet a nagy könyvbe..."

2016. február 20. 22:37 - patkószeg

ovales-logo-mit-pferdchen.pngFogadással, ünnepi beszéddel, majd az iskola nagykönyvének megnyitásával megkezdte tevékenységét Sabine Oettelnek, a Academic Art of Riding mesterének saját iskolája. Az iskolának, pontosabban a közösségnek hivatalos tagjává váltam azzal, hogy beírták a nevemet a nagy könyvbe. Kérdezheti bárki, hogy az Academic Art of Riding után a másodiknak? És ha igen, akkor ennek mi értelme? Nem ugyanazt tanítják itt, meg ott? Igen, a másodiknak és ugyanazt tanítják. Annyi különbség van csupán, ami mester és mester, pedagógus és pedagógus között van. Más szavak, más kifejezésmód, más emberi karakter.

És hát ez a magyar hagyomány. Hogy csak a közismert példát hozzam, az örkénytábori lovasokat is több ország akadémiájára küldték ki, sőt volt olyan lovas, aki maga is több helyen járt. Ahogyan más szakmát a lókiképzés tudományát is lehet több helyen, több mestertől tanulni. Sőt ez lenne mindenki számára a kívánatos...

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://zablaeskengyel.blog.hu/api/trackback/id/tr478407434

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása