Zabla & Kengyel

Dr. Gőblyös István lovakról, lovasoknak

Ki a mestered mestere?

2014. április 13. 06:38 - patkószeg

Ha elolvasnék néháhány szakkönyvet, megnéznék néhány videót, utána elmennék egy kórházba és megnéznék 50 vakbélműtétet, akkor valószíűleg én is tudnék operálni - az első komoly problémáig.

Ha beülnék egy közjegyzői irodába és nézném a munkát egy-két hétig, akkor én is tudnám a munkát végezni - az első komoly problémáig.

Érzi mindenki ugye, hogy ez vicc! Az orvosok, a jogászok és más mesterségek művelői hosszú évekig tanulják szakmájukat és ha végeztek, még azután is csak igen komoly feltételrendszernek megfelelve kezdhetik meg önállóan munkájukat.

De miért lenne ez másképp a lókiképzésben? Miért gondolja bárki azt, hogy a lókiképzés a többinél jóval egyszerűbb szakma? Miért gondolja bárki azt, hogy a lókiképzést meg lehet tanulni csak úgy itt-ott, versenyeken, a barátoktól látottak alapján, leckéket véve ügyesebb lovasoktól?

Kitől lehet akkor tanulni? A válasz nem bonyolult! Miért jó a Szamos cukrászda? Azért, mert a Szamos cukrászdinasztia első tagja az Augusztnál volt tanuló. Miért jó az Auguszt cukrászda? Mert a dinasztia első tagja Párizsban a legjobb cukrászatban tanult.

Kitől lehet tanulni? A válasz nem bonyolult! Olyan mestertől, aki maga is mestertől tanulta a szakmát.

Ki a mestered mestere? Az enyém Bent Branderup! (Kattints a névre!)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://zablaeskengyel.blog.hu/api/trackback/id/tr376024183

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása