Zabla & Kengyel

Dr. Gőblyös István lovakról, lovasoknak

Kovács tanítja a könnyedséget!

2011. augusztus 11. 14:09 - patkószeg

Mármint nem egy kovács, hanem Kovács Ernő!

Megérte kilátogatni hétvégén Balatonvilágosra: a nagydíj kategóriában – egyebek mellett – Kovács Ernő kiváló teljesítményével régen látott stílussal és lezserséggel gazdagította a mezőnyt. Udvariaskodhatnék Komjáthy Györggyel, aki a szám legeredményesebb lovasa lett (négy bírónál nyert, egynél második lett: nem semmi a nemzeti bajnokságra készülve), megemelhetném képzeletbeli kalapom Simon Szilvia előtt, aki a Kajászó-Szentpéterpuszta Lovardát képviselte (és akinek szívem szerint szorítottam), elmerenghetnék azon, hogy miből fakad Dallos Gyula lovaglásának törhetetlen kisugárzása, mégis arról kell beszámolnom, hogy Kovács Ernő lovaglásával végre a könnyedség is a „sorompók közé” került.

Sallangmentes lovaglását csak dicsérni lehet, fellépéséből csak úgy sugárzott a lovasemberek természetes magabiztossága. Lova a nagydíj feladatban mindvégig elengedetten, szinte hibátlanul teljesített. Ha valamit fel letet vetni az a piaffe-ok közepes ültetettsége, de ez lova még fiatal életkorára való tekintettel elfogadható volt.

A páros a nemzeti bajnokságon feltétlenül éremesélyes!

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://zablaeskengyel.blog.hu/api/trackback/id/tr823146040

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sztrogg 2013.02.12. 20:44:37

De bocsánat, 2011. augusztusában Balatonvilágoson Kovács Ernő a Nagydíjban egy sötét lóval szerepelt...

patkószeg 2013.02.17. 12:12:43

@Sztrogg: Persze, a képen nem Zümmögő látható, de Zümmögőről nem találtam képet. Zümmögőt nagyon szerettem, évjárati társa lovamnak Zitának és apáról féltestvére.
süti beállítások módosítása